Eten en spelen in een betoverende wereld, dan moet je hier zijn!

Betoverend eten en spelen bij Hans en Grietje

Eten en spelen in een betoverende wereld, dan moet je hier zijn!

Eten en spelen bij Hans en Grietje is een beleving die je nooit zal vergeten 

 

Eten 

Afgelopen jaar waren we op vakantie met onze kinderen en wilde ergens wat eten en spelen. Dit vooral ook om het ook een leuke en ontspannen ervaring voor ons te laten zijn. Veel restaurants hebben wel iets van vermaak voor kinderen zoals een kleurplaat met potloodjes of een klein speelhoekje. Maar wat ik op een steenworp afstand van ons vakantieverblijf vond, was werkelijk een verrassing en een ervaring om nooit te vergeten. We zijn er zelfs 3 keer geweest tijdens onze vakantie, zo leuk was het! 

Of je nou volwassen of kind bent, bij dit restaurant krijg je een sprookjesachtige beleving. Eten en spelen in de prachtige Groninger zaal kijk je je ogen uit! Alles hangt ondersteboven en de vloer trilt. Er is ook een beweegbare vloer die zomaar opeens omlaag of omhoog kan gaan!  

Ook is er een heuse Bling Bling zaal vol met glitter glamour, waar de tafels bewegen en je dus nooit weet of je wel je eigen pannenkoek krijgt.  

Eten en spelen in de eetzaal

En dan is er ook nog een zaal waar je kan vliegen door de tijd! Hier is de levensloop van de heks verwerkt in een klok. 

In deze mooie zalen kan je de Mona Lisa, en het melkmeisje van Vermeer bewonderen, maar ook dit mooie plaatje! 

griezelige heks die je tijdens je bezoek tegenkomt

Eerlijk gezegd ben ik zelf normaal niet zo gek op pannenkoeken, maar de creaties die ze hier maken zijn niet alleen een feestje voor het oog, maar smaken ook nog eens heel goed! Ik als liefhebber van meer culinaire gerechtjes en geen pannenkoek fan ben echt helemaal overtuigd geraakt en kom hier zeker nog eens terug om te eten en te spelen! Want ja, ook ik heb lekker gespeeld. Vliegen als een heks op de kabelbaan kan ik natuurlijk ook Jiehoeeee! 

Heksen pannenkoek om te eten en neus om mee te spelen 

Spelen 

Ben je nou klaar met eten, ga dan op onderzoek uit en ontdek wat deze mooie plek allemaal voor je in petto heeft. Verdwijn in de Heksenketel, of loop boven de boekenkast om met een van de glijbanen naar de speelkelder te gaan, waar je spelletjes en puzzels kan doen. 

Op het grote speelterrein kan je vliegen als een heks met de kabelbaan, rondjes rijden op de skelterbaan, je eigen snoephuisje bouwen in de zandbak, springen op een van de springkussens of als het heel warm is, verkoeling zoeken in het waterpark in de buurt van de snoepboom. 

Snoepboom op speelplaats 

In de snoeptoren kan je ook eten en spelen 

Op drukke dagen is in de snoeptoren de keuken en de bar geopend. Je kan daar je bestelling doen en afhalen bij de bar. Je kan dan gaan zitten eten aan een van de lange tafels in een heus Hobbit landschap met een goed uitzicht op de speelplaats, perfect dus om te eten en te spelen. 

In de snoeptoren kan je je perfect verstoppen, maar ook klimmen en glijden. De echte waaghalzen kunnen helemaal tot bovenin de toren en dan glijdend naar beneden. Durf je toch niet alleen? Geen paniek, je mag met meerdere te gelijk van de glijbaan. 

Ook leuk is, dat de kids bij hun menu een heksencoin krijgen en daarmee bij de snoepwinkel in de snoeptoren wat lekkers kunnen uitzoeken. 

Snoephuis met snoepwinkel

Om je bezoek een magische totaalervaring te laten zijn 

Als het allemaal nog niet genoeg is, kan je ook nog de broodkruimeltjesroute lopen nadat je lekker hebt gegeten en gespeeld. Heks Mikmak woonde in het Harderbos. Ze vloog iedere avond rondjes over het bos en is zo alles over het bos te weten gekomen. Tijdens de broodkruimelroute krijg je opdrachten die je moet uitvoeren, met als doel dat je net zoveel te weten komt over het bos als heks Mikmak. Echt superleuk om te doen met de kids! 

Mocht je er echt geen genoeg van kunnen krijgen, kan je eenmaal thuis via de website ook nog het heksenjournaal volgen en kan je je eigen ervaringen delen o.a. middels eigen foto’s. 

 Oja, ik vergeet bijna het belangrijkste! Er is ook een bakkerij waar je echt super lekkere creaties kan kopen! Bijna zonde om op te eten. Ennnn uiteraard hebben de kids in de snoepwinkel bij de snoeptoren ook nog wat lekkers uitgezocht.  

Dus als je betoverend wil eten en spelen, moet je echt hier zijn! Wij komen in ieder geval zeker nog eens terug. En dat zegt wat, want het ligt nou niet bepaald bij ons om de hoek. 

 Heb jij nog ook een goede tip en wil je daarover schrijven? Neem dan contact met ons op! 

 

Deel dit artikel