Blog

Check out our Latest News!

Welke keukenkruiden heb je nodig?

Of het nu uit de diepvries, gedroogd, uit de vensterbank of uit eigen tuin komt: met kruiden geef je elk gerecht een aromatisch tintje. Naast de bekende klassiekers als bieslook en peterselie behoren ook oregano, rozemarijn en basilicum tot de favorieten van amateurkoks. Zij zijn het die een mediterrane sfeer op het bord toveren en u...

Zo maak je de perfecte gehaktballen

Een leven zonder Köttbullar, gehaktballen & Co. is mogelijk, maar zinloos en moeilijk. Iedereen kent ze wel, maar ze staan ​​zelden in de schijnwerpers: gehaktballen! Als je er nog geen fan van bent, zullen we je vandaag overtuigen. In bijna eindeloze variaties (ja, we hebben het ook over gehaktballen zonder vlees) duiken ze op in de...

Maak je eigen bananenchips

Gedroogde bananenschijfjes voegen een fruitige afwisseling toe aan de snackkom. Maar niet alleen daar is de fruitige snack populair. Alles wat je nodig hebt zijn bananen en een voedseldroger. Bananen drogen in de dehydrator Het perfecte tussendoortje of als broodnodige voeding voor je zenuwen: Knapperige bananenchips uit de dehydrator zijn makkelijk zelf te maken en smaken heerlijk....

Culinaire vegetarische gerechten: smaakvolle inspiratie

Het is steeds populairder om vlees te vervangen door vegetarische gerechten. Maar hoe maak je deze gerechten nou echt culinair en smaakvol? Hier delen we inspiratie en recepten voor heerlijke culinaire vegetarische gerechten. Laat je inspireren en ontdek dat vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn.  Wat zijn culinaire vegetarische gerechten?  Culinaire vegetarische gerechten zijn gerechten...

Carnaval overleef je met Carnaval eten!

Carnaval is een van de grootste festivals in Nederland, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een periode van feest, waarbij mensen zich verkleden en uitgaan om te feesten. Maar naast feesten en verkleden is eten ook een belangrijk onderdeel van Carnaval. In deze blog vertellen we je alles wat je moet...

Culinaire eten wat is dat nou eigenlijk?

Als je het internet afspeurt, krijg je een veelheid aan termen. Volgens Van Dale, is culinaire eten niets anders dan ‘wat de keuken of de kookkunst betreft’. Alle voedsel is dus per definitie culinair. Het woord culinair is oorspronkelijk Frans, en het betekent: gastronomisch. Gastronomie is ‘de kunst van lekker eten, verfijnde kookkunst’. Regels van culinaire eten Culinaire eten doe...

Fruit of groenten: wat is het verschil?

Fruit of groenten? Over het algemeen is de zaak duidelijk: wie zijn moestuin ingaat en sla snijdt, worteltjes uit de grond haalt of erwten uit de grond haalt, oogst groenten. Wie appels of bessen plukt, oogst fruit. En ook op de groente- en fruitafdeling is het niet moeilijk om de een van de ander te...