Kerstdiner waardige vegetarische recepten!

Kerstdiner met vegetarische gerechten

Kerstdiner waardige vegetarische recepten!

Sinds een aantal jaren ben ik vegetariër. In het begin vond ik het lastig om vegetarische gerechten te vinden die niet te ingewikkeld zijn om te maken en ook lekker smaken. Zeker ook voor de feestdagen, alhoewel je dan best een beetje mag uitpakken. In ons gezin ben ik de enige vegetariër en dat maakt het soms lastig. Ik probeer in mijn gerechten aan te sluiten bij wat de anderen binnen ons gezin ook lusten, want alles dubbel maken is een hoop werk. Soms is dat niet erg, maar in deze drukke periode van de feestdagen wil ik het mezelf zo gemakkelijk mogelijk maken. Hieronder lees je vegetarische gerechten die ik in mijn zoektocht op verschillende websites ben tegengekomen. Geen eigen gerechten, maar zo lekker, dat ik ze je niet wil onthouden. 

Op zoek naar feestelijke en lekkere vegetarische gerechten vooraf?

Glaasje tomatensoep met bladerdeeg lepel

Eet je met kerst met het hele gezin? Dan is dit voorgerechtje echt een aanrader! Geschikt voor vegetariërs en daarnaast ook voor kinderen, want veel kinderen lusten soep en tomatensoep is ook een smaak die niet te apart is en dus vaak wel aanslaat. Dit gerechtje wordt speciaal, door de lepels van bladerdeeg! Een harstikke origineel idee. Ben je nieuwsgierig? Lees hier hoe je maakt.

Vegetarische huzarensalade met dille

Een salade zoals huzarensalade mag eigenlijk niet missen met kerst. Vroeger werd dit bij ons thuis ieder jaar geserveerd met kerst. Mooi opgemaakt met de mooiste versiersels. Deze vegetarische variant met dille is echt verrassend lekker. Ik zou zeggen, probeer ‘m uit!

Gebakken champignons op toastChampignons op toast

Simpel, maar erg lekker vegetarisch gerechtje. Je kunt dit voorgerechtje speciaal maken door het leuk op te maken. Experimenteer met kleuren en vormen! 

Dit zijn echt lekkere vegetarische hoofdgerechten voor kerst 

 Stoofpotje met aubergine en paddenstoelenStoofpotje champignons en aubergine

Ben je ook zo gek op paddenstoelen als ik? Hiermee kan je eindeloos variëren in vegetarische gerechtjes. Waar ik eerder (in mijn begintijd als vegetariër) nog wel eens een kant en klare vleesvervanger gebruikte, gebruik ik nu liever paddenstoelen. Vooral bij stoofgerechten. Dit stoofpotje met aubergine en paddenstoelen is echt een feestmaal om je vingers bij af te likken! En zeker niet ingewikkeld om te maken. Dus wil jij shinen met dit lekkere vegetarische gerecht met de kerst? Lees hier, hoe je het maakt. 

Gevulde hartige pannenkoek gevulde hartige pannenkoeken met ricotta, oude kaas en spinazie

Pannenkoeken is niet direct een van de vegetarische gerechten waar ik aan denk als hoofdgerecht bij het kerstdiner. Toch is de versie die ik vond met ricotta, oude kaas en spinazie absoluut kerstdiner waardig! Probeer dit vegetarische gerecht vooral uit deze kerst!  

Paprika’s gevuld met bijvoorbeeld quinoa

Dit mooi gekleurde gerechtje springt er echt uit aan tafel! Het is ook nog eens in een handomdraai op tafel te zetten. En met de vulling kan je natuurlijk eindeloos variëren.

Met deze feestelijke en lekkere vegetarische gerechten steel je de show met kerst 

Monchoutaart in glas

Monchoutaart is een van de vegetarische gerechten die door de frisheid in smaak, bij bijna iedereen wel in de smaak valt. En met kerst kan je dit leuk opmaken in een glaasje met aardbeien of kersenvulling. Persoonlijk vind ik de versie met de Bastogne koek bodem erg lekker!

Mini red velvet ijstaart

Dit vegetarische gerechtje past mooi binnen het thema met de kleuren rood en wit. En buiten dat het er leuk uitziet, is het ook erg lekker! De cake kan je van tevoren al maken en vlak voor het serveren uitsteken en dan het ijs erop. Gegarandeerd smullen!

MeringueMeringue met kerst thema

Hiermee kan je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld qua kleuren, maar je kan er ook een kerst krans van maken. Het is een lekker luchtig vegetarisch gerechtje, dat in no time op tafel staat. 

De recepten voor deze vegetarische gerechten voor de kerst kan je onder andere hier verder lezen. Maar ik daag je uit, om vooral ook zelf aan het experimenteren te gaan met smaken, kleuren en vormen. Wil je je resultaat nu delen met me? Of heb jij nog andere tips? Neem dan een contact op. 

Deel dit artikel